Δελτίο τύπου για την πεζοπορία στη Μηλιά, Μετσόβου

Δελτίο τύπου για την πεζοπορία στη Μηλιά, Μετσόβου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνοντας την καθιερωμένη εδώ και εννέα χρόνια πεζοπορία στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου.

Η διαδρομή που επιλέχθηκε και πραγματοποιήθηκε, με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, ξεκίνησε από τον αυχένα Μηλιάς και μετά από εφτά χιλιόμετρα κατέληξε στον οικισμό της Μηλιάς Μετσόβου. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε ένα πολύ όμορφο μικτό δάσος οξιάς, ελάτης και μαύρης πεύκης ενώ ενθουσιάστηκαν με το τμήμα της διαδρομής, εντός των στολισμένων με αγριολούλουδα λιβαδιών. Τα δάση της περιοχής αποτελούν βιότοπο για πολλά από τα είδη πανίδας του Εθνικού Πάρκου με χαρακτηριστικότερο την καφέ αρκούδα, η οποία προπορευόταν των συμμετεχόντων!!! Επίσης οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν και την εμφάνιση ειδών που δεν συναντώνται συχνά όπως η σαλαμάνδρα.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης ο κ. Τζατζάνης Ιωάννης, Δασολόγος της Δ/σης Δασών Γρεβενών, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στην σημασία της προστασίας και ανάδειξης του ιδιαίτερου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της προστατευόμενης περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στην πεζοπορία, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τον Δήμο Μετσόβου για την χορηγία των δύο λεωφορείων που μετέφεραν δωρεάν τους συμμετέχοντες από και προς τις πόλεις των Γρεβενών και Ιωαννίνων αντίστοιχα, την εταιρεία Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. «ΒΙΚΟΣ», τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών που συμμετείχαν στην πεζοπορία, τον κ. Φώτη Παρασκευαϊδη για τα νόστιμα εδέσματα που ετοίμασε στο τέλος της πεζοπορίας με Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.