Πεζοπορία στα Ιωάννινα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πεζοπορία στα Ιωάννινα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Η διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού τουΦορέα Διαχείρισης θα ξεκινήσει στις 9.30π.μ. από την διασταύρωση Μακρίνουμετά τον οικισμό του Σκαμνελίου και θα καταλήξει στην Σαρακατσάνικη Στάνη, στο Γυφτόκαμπο. Έχει συνολικό μήκος περίπου 4,5 χιλιόμετρα και διάρκεια δυόμιση περίπου ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας ενώ είναι κατάλληλη και για παιδιά 6 ετών και άνω.

Για την συμμετοχή στην πεζοπορία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης 26530 22245, 22241 και 22806 έως και τη Παρασκευή 16/06/2017 από τις 9.00π.μ. έως τις 15.30π.μ. ή στο email: pindos.np@gmail.com. Επίσηςγια την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων, ο Φορέας Διαχείρισης θα διαθέσει ένα λεωφορείο (49 θέσεων) το οποίο θα αναχωρήσει από την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων. Στις δηλώσεις συμμετοχής για την μετακίνηση με το λεωφορείο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Η πεζοπορία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.

Τα νερά που θα διανεμηθούν στην αφετηρία της διαδρομής είναι χορηγία της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος, όπως και τα αναψυκτικά που θα διανεμηθούν στον τερματισμό. Ενώ η εταιρεία Χαβέλας – Ζαγορίσιο Φύλλο θα προσφέρει προϊόντα της στον τερματισμό της διαδρομής. Επίσης την εκδήλωση υποστηρίζει η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου.

No Comments

Post A Comment