Άναμμα Φωτιάς

Δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στις Περιοχές Προστασίας της Φύσης. Για τις υπόλοιπες περιοχές έχετε υπόψη ότι το άναμμα και η διατήρηση φωτιάς για λόγους εστίασης ή κατασκήνωσης στην ύπαιθρο εντός δασών και δασικών εκτάσεων, επιτρέπεται μόνο από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου, εφόσον:

  • Γίνεται πλήρης αφαίρεση της παρεδάφιας βλάστησης σε ακτίνα 2 τουλάχιστον μέτρων από την εστία.
  • Τηρείται η ελάχιστη απόσταση της εστίας από παρακείμενη δενδρώδη ή θαμνώδη βλάστηση που είναι τουλάχιστον 10 μέτρα και εξασφαλίζεται με τοποθέτηση περιμετρικά της εστίας της φωτιάς κατάλληλου μεγέθους λίθων.
  • Υπάρχει ικανή ποσότητα νερού για την αντιμετώπιση της φωτιάς, σε περίπτωση που αυτή ξεφύγει από τον έλεγχο.
  • Σε περίπτωση απομάκρυνσης των ατόμων που άναψαν φωτιά, υποχρεούνται στην πλήρη κατάσβεσή της ή στο σκέπασμά της με ποσότητα χώματος.

Επιτρέπεται και για το χρονικό διάστημα από 1ης Μαϊου μέχρι και 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, το άναμμα φωτιάς για λόγους εστίασης μόνον εντός οργανωμένων για το σκοπό αυτό χώρων, όπως κάμπινγκ και εφόσον λαμβάνονται τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου.

Κατά κανόνα αποφεύγετε να ανάβετε φωτιά, αν όμως αυτό χρειαστεί προσέχετε την και σβήστε την πολύ καλά προτού φύγετε. Μαζέψτε και το παραμικρό σκουπίδι σας και ρίξτε το στον πρώτο κάδο που θα βρείτε, ο οποίος συνήθως βρίσκεται εντός ή στις παρυφές κάποιου οικισμού.

 

Επιτρεπόμενες δραστηριότητες
Περιήγηση με οχήματαΑλιεία στους Ποταμούς
Πεζοπορία-ΟρειβασίαΣυλλογή Βοτάνων-Ανθέων
Υδάτινες Δραστηριότητες (Ράφτινγκ, Καγιάκ κ.α.)Συλλογή Μανιταριών
ΑναρρίχησηΚατασκήνωση – Στάθμευση Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων
ΦωτογράφισηΆναμμα Φωτιάς
ΚολύμβησηΧιονοδρομία
Κυνήγι