«Εντυπωσιασμένοι από την ξενάγησή τους στα Κέντρα Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου δηλώνουν οι επισκέπτες τους»

«Εντυπωσιασμένοι από την ξενάγησή τους στα Κέντρα Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου δηλώνουν οι επισκέπτες τους»

Πολύ μεγάλη αποδεικνύεται η συνεισφορά των Κέντρων Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην ανάδειξη και προβολή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου που αυτή διαθέτει.

Οι ξεναγοί του Φορέα Διαχείρισης γνωρίζοντας άριστα την περιοχή, με όρεξη και μεράκι ενημερώνουν τους επισκέπτες της για τις σημαντικές οικολογικές αξίες που αυτή περικλείει, για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα κατά τόπους ήθη και έθιμα αλλά και για τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν. Οι δωρεάν ξεναγήσεις και το έντυπο υλικό αποτελούν χρηστικά στοιχεία που λειτουργούν ως εφόδια κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή και τους βοηθούν στην άνετη και συνετή περιήγησή τους σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο, αλλά και στα επιμέρους τμήματα που εστιάζει το κάθε Κέντρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Φορέας Διαχείρισης λειτουργεί σε καθημερινή βάση, αλλά και ορισμένες αργίες, τέσσερα Κέντρα Πληροφόρησης στους Ασπραγγέλους, το Μικρό Πάπιγκο, το Μέτσοβο και τους Μαυραναίους Γρεβενών, ενώ σε περιόδους αιχμής λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης στη Βοβούσα, ένας χώρο ενημέρωσης στο Σπήλαιο Γρεβενών και εντός του 2020 θα ξεκινήσει την λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Κλειδωνιάς στο Δήμο Κόνιτσας.

Το πολύ σημαντικό έργο των Κέντρων Πληροφόρησης όλα αυτά τα χρόνια αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα Βιβλία Εντυπώσεων που αυτά διαθέτουν και όπου οι χιλιάδες επισκέπτες τους διατυπώνουν τα πλέον κολακευτικά σχόλια για την ξενάγηση που πραγματοποιείται σε αυτά. Σημειώνεται ότι από την έναρξη της λειτουργίας τους περισσότεροι από 120.000 επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στα Κέντρα Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με την συντριπτική τους πλειοψηφία περίπου 80% να είναι ξένοι.

Ο αρχικός στόχος του Φορέα Διαχείρισης για την δημιουργία ενός ελκυστικού και πετυχημένου στο χρόνο δικτύου υποδομών που θα λειτουργούν ως σημείο αναφοράς έχει επιτευχθεί με την συνεργασία και την υποστήριξη και των οικείων Δήμων. Σκοπός τώρα είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των Κέντρων Πληροφόρησης και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών που θα οδηγήσει στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού και στην οικονομική τόνωση της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθεί αυτοτελής η πρόσφατη ηλεκτρονική επικοινωνία επισκεπτών από την Αυστραλία, οι οποίοι με πραγματικά ξεχωριστό τρόπο αποτυπώνουν την εμπειρία τους από την ξενάγηση στα Κέντρα Πληροφόρησης του Φορέα που επισκέφτηκαν:

Περαιτέρω σταχυολογούμε μερικά σχόλια από αυτά που έχουν καταγράψει ιδιοχείρως οι επισκέπτες στα Βιβλία Εντυπώσεων των Κέντρων Πληροφόρησης:

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.