Πεζοπορία στα Γρεβενά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πεζοπορία στα Γρεβενά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη του διοργανώνει, για ένατη συνεχή χρονιά στην περιοχή των Γρεβενών, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 πεζοπορία στην προστατευόμενη περιοχή.

Η διαδρομή που έχει επιλεγεί φέτος είναι μήκους 6 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από την περιοχή Κουρούνα έξω από τον οικισμό Φιλιππαίων και θα καταλήξει στους καταρράκτες του Μεσολουρίου. Η διάρκειά της υπολογίζεται σε 2,5 περίπου ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και είναι κατάλληλη και για παιδιά 5 ετών και άνω. Μετά το πέρας της πεζοπορίας οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το χωριό Δοτσικό, όπου θα τους προσφερθούν εδέσματα από την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοτσικού.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και την ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και του κ. Τζατζάνη Γιάννη, Δασολόγου της Δ/νσης Δασών Γρεβενών και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα και μελών του γραφείου οικοτουρισμού της OVERLAND.

Ο Φορέας Διαχείρισης για την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Γρεβενών, θα διαθέσει ένα λεωφορείο, χορηγία του Δήμου Γρεβενών, για το οποίο στις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης 24620 87563 έως και το Σάββατο 08/06/2019 ή στο email:kpmavran@gmail.com.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Δ/νση Δασών Γρεβενών, ο Δήμος Γρεβενών, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοτσικού. Επίσης, τα νερά και τα αναψυκτικά που θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες είναι χορηγία της Εταιρείας Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΒΙΚΟΣ». Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα greveniotis.gr.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.